@KTzone » 遊戲 - 街機討論 » 係灣仔玩灣岸ge人,,必睇!!

2008-5-24 22:24 fatpoon
今日早上,我同我一個fd去左灣仔的威揚遊戲機中心---灣仔譚臣道97號地下,,我個fd有個袋放左

係佢自己部機間泥..我地玩左一陣後,,有班尼泊爾仔入左泥,,我仲好記得d尼泊爾仔入泥時我同我fd剛剛鬥完車,,正準備玩另一鋪,,我當時向後望左幾眼,,.個班尼泊爾少年大約有5,6人,,佢地大約16,17歲,身型瘦小,,身高大約165到,,佢地一入到泥係咁大聲講野,,講一堆我都唔明ge外星話,,我同我個fd都無理佢,,繼續專心鬥車,,點知鬥完個鋪車後,,我個fd個袋就不翼而飛,,我好肯定就係個班尼泊爾仔偷左我個fd個袋,,因為當時無咩人泥玩灣岸,,係得個班尼泊爾仔係後面睇..之後我個fd立刻沖出機鋪,,不過班尼泊爾仔連人影都無埋,,我個fd的電話,錢包,psp,鑰匙,$700cash,EPS,身份證同一個價值一萬九千幾的單皇管一共俾人偷哂,,之後我幫我ge fd 報警,,最無奈ge係間機鋪ge工作人員唔記得按錄影個制,,本來個閉路電視可以錄低到d尼泊爾仔ge樣,,連唯一ge證據都無埋,,

本人想呼籲向位各位玩灣岸ge兄弟要小心自己ge財物,,如果見到有人俾人偷野一定要伸出援手,,.發揮守望相助的精神.最後,,如果有人曾經係威揚見過呢班尼泊爾仔,,請講下佢地多數出沒ge時間..本人深信呢班尼泊爾仔係灣仔住,,多數係灣仔出沒多,,佢地好可能係職業扒手

而家本人決定唔去d雜機鋪,,寧願去d連鎖式經營ge機鋪,,多d工作人員睇住同埋無咁多雜人

2008-7-27 13:50 victor1974
SO BAD

2008-10-25 16:56 s05p054
good!

2009-12-3 19:57 noel9394
咁大意呀

2010-1-19 19:32 _FuNg_
真大意...

頁: [1]