@KTzone » 遊戲 - 街機討論 » 有一樣野唔太明 想請教

2008-2-24 21:41 rmcchun051789
有一樣野唔太明 想請教

金馬超  9武騎果 張 落左入deck 係5係 最多只可以玩用4張卡    因為新玩唔知
:mad2:

2008-2-25 23:13 迷ソ峰
[quote]Originally posted by [i]rmcchun051789[/i] at 2008-2-24 09:41 PM:
有一樣野唔太明 想請教

金馬超  9武騎果 張 落左入deck 係5係 最多只可以玩用4張卡    因為新玩唔知
:mad2: [/quote]
都唔係!!
因為每次最多係8 cost
而SR 馬超係2.5cost
仲有5.5cost ga卡搭
配搭如下
SR 馬超(2.5)+ 1.5 + 1 + 1 + 2
就可以有5張卡
eg:以前死亡筆記 deck
SR 馬超(2.5)+SR 劉備(2)+R 龐統(1)+R 關銀屏(1)+R 魏廷(1.5)
咁就8 cost..5張!!

2008-2-26 03:46 rmcchun051789
[b]我經常 輸在第二章  打不過--   

小生是超新手 常到好旺角

卡派:於夫羅x2 sr馬超 孫權 黃忠 劉封 大喬 呂範x2 朱桓  高覽  甘寧 夌統 穆皇后[/b]   [b]怎玩卡陣好[/b]

2008-2-26 22:30 迷ソ峰
[quote]Originally posted by [i]rmcchun051789[/i] at 2008-2-26 03:46 AM:
[b]我經常 輸在第二章  打不過--   

小生是超新手 常到好旺角

卡派:於夫羅x2 sr馬超 孫權 黃忠 劉封 大喬 呂範x2 朱桓  高覽  甘寧 夌統 穆皇后[/b]   [b]怎玩卡陣好[/b] [/quote]
你是玩群雄傳..還是玩全國對戰???
你在旺角邊間玩開??
你ic係咩??我平時都會出旺角打!!
其實係想睇你自己鍾意玩咩國家同用咩deck??

2008-2-27 03:12 rmcchun051789
得好旺角冇咩人玩 我差唔多打曬所有第一章 次次都係攻到一次成時間到先打羸 張角 哈哈  冇想玩咩國家 好用就得  我玩群雄傳

MR之KT 指揮官     一州(スタート∼)

2008-2-28 01:16 sin_ho
卡派:於夫羅x2 sr馬超 孫權 黃忠 劉封 大喬 呂範x2 朱桓  高覽  甘寧 夌統 穆皇后[/b]   [b]怎玩卡陣好

[quote]Originally posted by [i]rmcchun051789[/i] at 2008-2-27 03:12 AM:
得好旺角冇咩人玩 我差唔多打曬所有第一章 次次都係攻到一次成時間到先打羸 張角 哈哈  冇想玩咩國家 好用就得  我玩群雄傳

MR之KT 指揮官     一州(スタート∼) [/quote]

玩群雄傳你想不想玩o的Event ?.?
如果想玩齊Event最好買本攻略(借或下載都得)

你應該係吳start
吳"HE:孫權 5.5 指
UC甘寧  R/UC?大喬 C夌統 C朱桓 C呂範

蜀:sr馬超  UC劉封 UC穆皇后 R/UC?黃忠

袁:UC於夫羅 C高覽

你可以混吳蜀(9士氣) 孫權(1.5), sr馬超(2.5) R/UC?黃忠(2) C呂範(1)(<---用來伏呂布等低知武將,或用計焼)  UC穆皇后(1)

三國2公式網有 card list [url]http://www.sangokushi-taisen.com/sangokushi-taisen2/[/url]

如果係C或UC可以問人借等等....甚至閃都得

第二章:要小心李懦落毒 (中毒者要回城回復或用淨化之計)
        多用馬突就很易打 + 打1次城就ok (不要用馬同對方磨血...而係用馬突的光來殺敵)

[ Last edited by sin_ho on 2008-2-28 at 01:23 AM ]

2008-2-29 23:21 rmcchun051789
感恩你  如果玩時候 攻一次城 玩時候屈贏電腦 會唔會比人覺得狗

[ Last edited by rmcchun051789 on 2008-2-29 at 11:24 PM ]

2008-3-2 23:36 迷ソ峰
[quote]Originally posted by [i]rmcchun051789[/i] at 2008-2-27 03:12 AM:

MR之KT 指揮官     一州(スタート∼) [/quote]
你想打群雄傳係為左開event 同埋拎兵種??

ic︰MR之KT
係唔係??
如果你唔夠卡..你又係好旺角打開..你係唔係食開煙??
如果唔係..都可以去smart game..
你可以pm我留電話..
或者我有多uc/c/ R或者可以俾你!!
如果你想打全國..可以練下控兵同技術..
雖然我唔係勁同唔叻..但都可以交流下

2008-3-3 12:04 bbsyytt
本人是機鋪新手................

2008-3-3 20:45 sin_ho
[quote]Originally posted by [i]rmcchun051789[/i] at 2008-2-29 11:21 PM:
感恩你  如果玩時候 攻一次城 玩時候屈贏電腦 會唔會比人覺得狗 [/quote]

你如果睇過雄貓在頂上對決的打法用吳六屈在約40連勝......
你就會覺得為贏已屈係十分正常..無話狗唔狗 :tongue2: :haha2:

加上電腦群雄後期會爆cost (難更甚...)有o的重要落城或生存

擺明電腦屈機在先....你反屈機在後 (唔用加速攻城車已經屈翻電腦已經算好)

PS:此Game係焼錢大作  $15一舖($10 or $5 續局 重要君主卡約$35 Save 100次)

PS1:我打大戰1及2至少用在幾千$$$....>.<

PS2:加上你這類新手多數不夠卡開event...所以贏開板在先,儲卡儲event在後

PS3:你如果儲了一套典型吳六或呂布WARA可以試打全國 (因這兩套deck新手到高手皆用...尤其仲係2.0)

PS4:4月中應該update 2.1 (到時該會變成徒弓/馬突DECK 天下)

頁: [1]